JS Tuinplanten

Bodembedekkers

Een groot voordeel van bodembedekkers is dat ze de hele bodem bedekken met hun takken en bladeren. Op die manier kan er geen zonlicht bij de bodem komen, zodat u voorkomt dat er onkruid groeit. U hoeft minder tijd te besteden aan het weghalen van onkruid.

Bodembedekkers bloeien bijna allemaal in een bepaalde tijd van het jaar erg mooi. We hebben een ruim assortiment aan bodembedekkers. De planten zijn het hele jaar door bladhoudend.

Wij laten u de bekendste bodembedekkers zien. Als u bodembedekkers zoekt die er niet bij staan, kunt u vrijblijvend meer informatie vragen.

Pachysandra terminalis (Schaduwkruid)

Pachysandra terminalis is bladhoudend. Deze bodembedekker heeft groene bladeren. De bloeitijd is in de maanden maart, april en mei. De bloemen zijn wit van kleur. Deze planten bedekken de bodem goed, zodat er weinig onkruid in uw tuin kan groeien. Pachysandra is winterhard, en kan dus goed tegen kou. Deze bodembedekker staat in een p9 pot, die goed doorworteld is.

pachysandra201

Vinca minor Alba (Maagdenpalm)

Vinca minor Alba is bladhoudend. De bodembedekker heeft groene en kleine bladeren. De bloeitijd is in de maanden mei en juni en de bloemen zijn wit van kleur. Als de Vinca is uitgegroeid, is hij ongeveer 25 cm hoog. De planten groeien goed over de bodem, zodat er weinig onkruid kan groeien. De bodembedekker is winterhard, hij kan dus goed tegen de kou. De planten staan in p9 pot en zijn goed doorworteld in de pot.

vinca_minor1

Vinca major (Maagdenpalm)

Vinca major is bladhoudend. De bodembedekker heeft groene bladeren. De bloeitijd is in de maanden mei en juni en de bloemen zijn lilablauw van kleur. De Vinca groeit goed over de bodem, zodat er weinig onkruid kan groeien. De plant is winterhard en kan dus goed tegen de kou. De Vinca staat in een p9 pot. De planten zijn goed doorworteld in de pot.

Maagdenpalm_vinca1

Geranium macrorrhizum (Ooievaarsbek)

Geranium macrorrhizum is een geurige bodembedekker. De bloeitijd is in de maanden juni en juli. De bloempjes zijn roze-paars van kleur. De bodembedekker kruipt goed over de grond, zodat er weinig onkruid kan groeien. Als de planten uitgegroeid zijn, zijn ze ongeveer 30 cm hoog. De planten staan in een p9 pot. Ze zijn allemaal goed doorworteld in de pot.

geranium20macrorrhizum20bevans20variety1

Anaphalis triplinervis (Siberische edelweiss)

Anaphalis triplinervis heeft lichtbehaarde en grijze bladeren. De bloeitijd is in de maanden juli, augustus en september en de bloempjes zijn wit van kleur. Als de planten helemaal uitgegroeid zijn, zijn ze ongeveer 40 cm hoog. Ze bedekken de bodem goed, zodat er weinig onkruid kan groeien. Deze bodembedekker staat in een p9 pot. De plant is goed doorworteld in de pot.

Anaphalis20triplinervis20201

Ajuga reptans Atropurpurea (Zenegroen)

Ajuga reptans Atropurpurea heeft rode bladeren. Deze bodembedekker kruipt mooi over de grond met zijn takjes. Als de planten uitgegroeid zijn, zijn ze ongeveer 20 cm hoog. De bloeitijd is in maanden mei-juni en de bloempjes zijn blauw van kleur. De planten staan in een p9 pot. Alle planten zijn goed doorworteld in de pot.

aju_rep_palisander1

Bodembedekkers

Een groot voordeel van bodembedekkers is dat ze de hele bodem bedekken met hun takken en bladeren. Op die manier kan er geen zonlicht bij de bodem komen, zodat u voorkomt dat er onkruid groeit. U hoeft minder tijd te besteden aan het weghalen van onkruid.

Bodembedekkers bloeien bijna allemaal in een bepaalde tijd van het jaar erg mooi. We hebben een ruim assortiment aan bodembedekkers. De planten zijn het hele jaar door bladhoudend.

Wij laten u de bekendste bodembedekkers zien. Als u bodembedekkers zoekt die er niet bij staan, kunt u vrijblijvend meer informatie vragen.

 

Ontwerp & Realisatie: Dlogic - Copyright © 2016