JS Tuinplanten

Bos & haagplantsoen

Op deze pagina vindt u meer informatie over bos- & haagplantsoen. Deze planten worden vaak gebruikt als u een stukje bos wilt aanplanten of als u een border wilt aanplanten. Elke plant heeft zijn eigen sierwaarde. De planten die wij verkopen zijn minimaal 2 jaar. Deze planten zijn allemaal al een keer verplant, dit zorgt ervoor dat de plant een beter wortelstelsel en betere vertakkingen krijgt.

Op deze pagina staan slechts enkele voorbeelden van bos- & haagplantsoen. Indien u andere bos- & haagplanten zoekt, kunt u vrijblijvend meer informatie vragen.

Rosa rugosa (Bottelroos)

Rosa rugosa is bladverliezend. De bladeren zijn groen van kleur en aan de takken zitten doorns. Deze plantensoort bloeit in de maanden mei, juni en juli. In het najaar krijgt de Rosa Rugosa rode bottels. Deze planten worden vaak gebruikt als haag of als border. De Bottelroos groeit goed in de nederlandse tuin. De bloemen en de bottels zorgen ervoor dat dit een mooie en sierlijke plant is. Deze plantensoort is winterhard en kan dus goed tegen kou. De planten worden zowel in pot als met blote wortel geleverd.

Rosa20Rugosa1

30-40 cm
40-60 cm
60-80 cm
Grotere maten
op aanvraag!

Fraxinus excelsior (Es)

Fraxinus excelsior is bladverliezend. De bladeren zijn groen van kleur en staan altijd tegenover elkaar. Op het moment dat de boom al zijn bladeren kwijt is, zijn op de stam zwarte knoppen te zien. Uit deze zwarte knoppen groeien het jaar erna de nieuwe bladeren. Na 10 jaar is de plant ongeveer 6 meter hoog. Deze plantensoort is winterhard en kan dus goed tegen kou. De planten worden zowel in pot als met blote wortel geleverd.

Fraxinus-excelsior-male-leaves1

40-60 cm
60-80 cm
80-100 cm
100-125 cm
Grotere maten
op aanvraag!

Fagus sylvatica (Groene beuk)

Fagus sylvatica is bladhoudend. De bladeren zijn groen van kleur. In de herfst verkleuren de bladeren, ze worden dan bruin. De Fagus Sylvatica kun je als haagplant gebruiken en als boom. Deze plantensoort groeit goed in de nederlandse tuin. Indien u de Beuk niet knipt, is deze na 10 jaar ongeveer 5 meter hoog. De Fagus Sylvatica is winterhard en kan dus goed tegen kou. De planten worden zowel in pot als met blote wortel geleverd.

fagus31

40-60 cm
60-80 cm
80-100 cm
100-125 cm
125-150 cm
Grotere maten
op aanvraag!

Betula pendula (Ruwe berk)

Betula pendula is bladverliezend. De bladeren zijn groen van kleur. De takken van deze plant gaan op later termijn meer hangen. De schors van de boom wordt wit van kleur. Deze plantensoort groeit goed in nederlandse tuin. De Berk is winterhard en kan dus goed tegen kou. De Ruwe Berk wordt zowel met blote wortel als in pot geleverd.

betula-pendula-11

80-100 cm
100-125 cm
125-150 cm
150-175 cm
Grotere maten
op aanvraag!

Berberis thunbergii Atropurpurea (Zuurbes)

Berberis thunbergii Atropurpurea is bladverliezend. Deze planten hebben doorns aan de takken. De bladeren zijn roodbruin van kleur. Deze plantensoort wordt wel als haag gebruikt of als border. De planten groeien langzaam, maar wel mooi en compact. De Zuurbes is winterhard en kan dus goed tegen kou. De Berberis wordt zowel met blote wortel als in pot geleverd.

Berberis_CrimsonPygmy3001

30-40 cm
40-60 cm
60-80 cm
Grotere maten
op aanvraag!

Alnus glutinosa (Zwarte els)

Alnus glutinosa is bladverliezend. De bladeren zijn groen van kleur. Na 10 jaar zijn de bomen ongeveer 9 meter hoog. Deze boomsoort groeit goed in de nederlandse tuin. De Alnus is winterhard en kan dus goed tegen kou. De Zwarte els wordt zowel met blote wortel als in pot geleverd.

alnglut1

80-100 cm
100-125 cm
125-150 cm
Grotere maten
op aanvraag

Corylus avellana (Hazelaar)

Corylus avellana is bladverliezend. De bladeren zijn groen van kleur. De vruchten zijn eetbaar (hazelnoten). Deze plantensoort groeit goed in de nederlandse tuin. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig, hij moet eventueel een beetje teruggeknipt worden. De Hazelaar is winterhard en kan dus goed tegen kou. Deze plant wordt zowel in pot geleverd als met blote wortel.

040725-corylus-avellana1

40-60 cm
60-80 cm
Grotere maten
op aanvraag!

Sorbus aucuparia (Lijsterbes)

Sorbus aucuparia is bladverliezend. De bladeren zijn groen van kleur en staan tegenover elkaar. De bloeitijd is in de maanden september en oktober, dan krijgt de plant witte bloemen. De Sorbus krijgt na de bloeiperiode oranje bessen. Deze boom is na 10 jaar ongeveer 6 meter hoog. De Lijsterbes is winterhard en kan dus goed tegen kou. De planten worden zowel in pot als met blote wortel geleverd.

25320_11

40-60 cm
60-80 cm
80-100 cm
100-125 cm
125-150 cm
Grotere maten
op aanvraag!

Bos- & haagplantsoen

Op deze pagina vindt u meer informatie over bos- & haagplantsoen. Deze planten worden vaak gebruikt als u een stukje bos wilt aanplanten of als u een border wilt aanplanten. Elke plant heeft zijn eigen sierwaarde. De planten die wij verkopen zijn minimaal 2 jaar. Deze planten zijn allemaal al een keer verplant, dit zorgt ervoor dat de plant een beter wortelstelsel en betere vertakkingen krijgt.

Op deze pagina staan slechts enkele voorbeelden van bos- & haagplantsoen. Indien u andere bos- & haagplanten zoekt, kunt u vrijblijvend meer informatie vragen. 

 

Ontwerp & Realisatie: Dlogic - Copyright © 2016